Izjava o zasebnosti

Splošno

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Podjetje Bamida d.o.o. se zavezuje k varovanju osebnih podatkov naših uporabnikov. Z izjavo o zasebnosti vas želimo seznaniti o svoji politiki varovanja zasebnosti ter o možnostih, ki jih imate na razpolago pri načinu zbiranja in uporabe podatkov na spletu.

Zbiranje osebnih podatkov

Spletno mesto Bamida.si lahko obiščete brez identifikacije ali podajanja osebnih informacij.

Na nekaterih spletnih straneh je potrebno vnesti svoje osebne podatke, vendar le v primeru, da bomo lahko izvedli vaše naročilo ali zahtevo. Tak primer je naslov elektronske pošte, ime/priimek, domači ali službeni naslov, telefonsko številko.

Osebne podatke nam morate posredovati:

 • pri uporabi kontaktnih spletnih obrazcev
 • pri naročilu artiklov na spletni strani
 • pri sodelovanju v naših spletnih raziskavah, marketinških in drugih akcijah

Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.

Google, Facebook in druga družbena omrežja ter oglaševalske agencije nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili.

Izključno odgovornost za pravilnost in verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij, nosijo uporabniki sami. Pridobljene kontaktne podatke uporabljamo za vzpostavitev stika z uporabnikom, kadar je to potrebno ali uporabnik to sam želi.

Komunikacija z uporabniki: Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Dovoljenje za obdelavo vaših osebnih podatkov lahko prekličete kadarkoli preko elektronske pošte info@bamida.si .

Naše storitve lahko uporabljate kot:

 • Gost (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani)
 • Naročnik na e-novice in v tem primeru lahko naše storitve uporabljate kot neznani uporabnik, edini podatek, ki nam ga zaupate pa je le vaš elektronski naslov. Drugih podatkov o vas ne zbiramo. V kolikor želite odjavo iz naših e-novic pa lahko to vedno storite tako, da pošljete sporočilo na naš e-naslov info@bamida.si z vsebino ODJAVA.
 • Registrirani kupec

Osebni podatki, ki jih zbiramo

O naših registriranih uporabnikih zbiramo več vrst osebnih podatkov:

 • Podatki o identiteti: ime, priimek, starost, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku (mi ga ne vidimo ter ne poznamo). Če ste registracijo opravili preko kateregakoli družbenega omrežja (Facebook, Google in drugi) lahko vaši podatki o identiteti vključujejo tudi uporabniško ime, ki ga uporabljate v tem družbenem omrežju. Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zavezanca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zavezanci za DDV. Te podatke lahko vidite in urejate preko menija Moj račun.
 • Kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Te podatke lahko vidite in urejate preko menija Moj račun.
 • Podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo. Te podatke posredujemo le izdajatelju vaše kreditne kartice. Enako velja za druge podobne oblike plačevanja preko spleta.
 • Podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o vrnitvah naročil. Te podatke lahko vidite in urejate preko menija Moj račun.
 • Zadnji ogledi izdelkov, izdelki v nezaključenem naročilu
 • Komunikacijo z nami preko kontaktnega obrazca, ter oddani komentarji in ocene naših ponudb. Te podatke lahko vidite in urejate preko menija Moj račun.
 • Vaše naročnine na naše e-izdaje, vaši seznami želja. Te podatke lahko vidite in urejate preko menija Moj račun
 • Tehnični podatki kateri zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. BAMIDA d.o.o.  lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani), Facebook, Twitter, ...  Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Uporaba osebnih podatkov

Osebni podatki se bodo uporabili zgolj za izvedbo vašega naročila, druge zahteve ali za stik z vami v smislu odgovora na vaša vprašanja.

Osebne podatke in kontaktne informacije bomo uporabljali le za namene, za katere so bili posredovani, v skladu z vašim dovoljenjem.

Skrb za varnost osebnih podatkov

V podjetju Bamida d.o.o. smo zavezani k varovanju osebnih podatkov, ki nam jih posredujete. Nepooblaščen dostop do njih, njihovo uporabo in razkritje preprečujemo z različnimi varnostnimi tehnologijami in postopki.

Podatke hranimo v stalno kontroliranih računalniških sistemih, z omejenim dostopom na nadzorovanih mestih.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

 • dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila
 • izvajalcem plačil npr. Bankart, Paypal, Diners, ponudniki kreditiranja
 • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.) 
 • z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo Google, Facebook in drugim družbenim omrežjem

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Zagotavljanje varnosti

Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

Razkrivanje osebnih podatkov tretjim osebam

Osebnih podatkov svojih uporabnikov brez njihovega soglasja ne bomo posredovali nobeni drugi fizični ali pravni osebi. Si pa pridržujemo pravico do dostopanja in razkrivanja osebnih podatkov z namenom, da izpolnimo zakonske obveznosti in zagotovimo skladnost z zakonom. Podatke lahko uporabimo v pravnih postopkih ali postopkih kjer ščitimo pravice in lastnino podjetja Bamida d.o.o. in naših strank.

Pravice uporabnikov ter kupcev

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice.

 • Pravica do seznanitve : Imate pravico, da izveste, kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. To vse si lahko preberete v dokumentu »Izjava zasebnosti« na naši spletni strani BAMIDA.si. Skladno s pravico do seznanitve lahko od nas zahtevate kopijo obdelovanih podatkov, pri čemer vam bomo prvo kopijo zagotovili brezplačno.
 • Pravica do popravka: Če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da jih čim prej popravimo oziroma dopolnimo.
 • Pravica do izbrisa: V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov, tako da pošljete vaše zahtevo po izbrisu na naš elektronski naslov info@bamida.si. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem
 • Pravica do prenosljivosti podatkov: Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja in na podlagi izvajanja pogodbe. Vaše osebne podatke vam posredujemo v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.
 • Pravica do pritožbe: Uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru, če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite na naslov BAMIDA d.o.o., Šared 36, 6310 Izola.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani Bamida.si uporabljamo naslednje piškotke: Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani

Sejni piškotkiASP.NET_SessionId

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

 

Google Analytics

Piškotek

Trajanje

Namen

__utma

2 let

Razlikuje uporabnike od sej.

__utmb

30 min

Ugotovi nove obiske.

__utmc

Čas seje

Potreben za združljivost skripte za nazaj.

__utmz

6 mesecev

Nosi informacijo o izvoru prometa.

__utmv

2 leti

Shranjuje splošne podatke o obiskovalcu.

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage Če želite blokirati le storitve Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Tidio

Piškotek Trajanje Namen
_cfduid (Tidio Chat) 1 mesec Piškotek za uporabo klepetalnice na naši spletni strani

Twitter

Piškotek

Trajanje

Namen

Guest_id

2 let

Razlikuje uporabnike

_twitter_sess

sejni

Seja za twitter

external_referer

1 dan

Beleži vstopni link do strani

tz_offset_sec

sejni

Beleži časovno razliko

Več informacij: https://twitter.com/privacy

Google maps

Piškotek

Trajanje

Namen

NID

6 mesecev

Uporabljen za prikaz vtičnika Google Maps

PREF

2 leti

Uporabljen za prikaz vtičnika Google Maps

testcookie

seja

Uporabljen za prikaz vtičnika Google Maps

khcookie

seja

Uporabljen za prikaz vtičnika Google Maps

SNID

6 mesecev

Uporabljen za prikaz vtičnika Google Maps

Na naši spletni strani uporabljamo storitve Google Maps za prikaz geografskih lokacij. Za več informacij o piškotkih in politiki zasebnosti podjetja Google obiščite: http://www.google.com/policies/technologies/cookies/ 

Facebook

Piškotek

Trajanje

Namen

Reg_fb_gate

seja

URL prve obiskane strani.

Reg_fb_ref

seja

Url zadnje obiskane strani.

Isd

seja

Zaščita pred CSRF napadi.

Reg_ext_ref

seja

Izvor prometa, prva obiskana spletna stran.

wd

seja

Dimenzije okna.

datr

2 leti

Zaščita pred spamom in zlorabami v Facebook računih.

Omenjeni piškotki se uporabljajo za delovanje vtičnikov omrežja Facebook. Za več informacij o shranjevanju in uporabi pridobljenih informacij preberite https://www.facebook.com/help/cookies

OneSigne

V primeru, da na naši spletni strani podate privolitev za pošiljanje potisnih sporočil (web push notifications) s potrditvijo na gumb "Dovoli", bo brskalnik vaše naprave (mobilne ali namizne) preko platforme OneSignal ameriškega ponudnika OneSignal Inc., 2194 Esperanca Avenue, Santa Clara, CA 95054, ZDA pošiljal potisna sporočila. Podatek o vaši napravi (ID vašega brskalnika) se bo shranil v podatkovno bazo ponudnika OneSignal v ZDA in tam obdeloval zato, da vam bomo kasneje preko njihove platforme lahko pošiljali potisna sporočila v vaš brskalnik. Več informacij o politiki zasebnosti OneSignal lahko najdete na https://onesignal.com/privacy_policy.

Pošiljanje potisnih sporočil preko OneSignal-a se izvaja na podlagi člena 6 (1) (a) GDPR.

Prejemanje potisnih sporočil lahko prekličete v nastavitvah vašega brskalnika.

V kolikor želite pobrisati vse shranjene piškotke na naši spletni strani kliknite TUKAJ.

Artikel dodan v seznam želja,
Artikel dodan v primerjavo.